Last news in Fakti

5 Юни, 2021 20:46 5 606 16

Какво да правим с токсичните хора?

  • токсични-
  • токсични хора-
  • взаимоотношения-
  • живот

Ето как да разпознаем токсичните хора и да ги избягваме

Какво да правим с токсичните хора? - 1
Снимка: Shutterstock

Токсичните хора не са стена. Можете да ги преместите. Бъдете директни с тях и просто им кажете, че не искате да прекарвате време с тях.

Ако е нужно толкова малко, за да отстраните токсичния човек от себе си, защо не сте го направили вече?

Какво означава, когато някой е токсичен?

Това означава, че неговото отношение или поведение е вредно за вас, разваля плановете ви, деня ви, отношенията ви, пише actualno.com. Такъв човек те кара постоянно на пръсти, да се грижиш за всяка дума, страх и стрес. Кара ви все още да търсите грешката в себе си. Кара те да се страхувате да бъдете себе си, да нямате свое мнение. Кара те да се чувстваш виновен за собствените си дела.

Токсични хора - как да ги разпознаем?

Понякога е трудно, понякога - не. Харесвате един човек, изпили сте много кафе или бира например. „Имаше моменти“, както се казва. Но както психопатът може да се скрие под маската на симпатична възрастна жена, такъв токсичен човек може да бъде... най-добрият приятел, майка, съпруг, работодател. Може да е всеки. И затова е толкова трудно да го "отрежете". Защото няма да изтриете номера на майка си от телефона си! В крайна сметка няма да изтриете най-добрия си приятел от живота си за един неприятен ден да кажем. Ще изхвърлите ли просто така годеника си, знаейки, че той все още може да се промени?

Кого да избягвам?

Избягвайте онези, които ви карат да се чувствате неадекватни, глупави, недостойни, грозни. Избягвайте онези, които се оплакват и ви хвърлят с черни видения за бъдещето. Избягвайте онези, които ви заливат със своите неуспехи и разочарования. Тези, които се възползват от вас, които искат да успеят за ваша сметка. Избягвайте онези, които не ви позволяват да имате вашето мнение, които са обидени само защото вали и вторият сезон на любимия им сериал току-що приключи. Избягвайте онези, които ревнуват, които ви пожелават да "счупите крак", както казват в театъра, но тук буквално. Избягвайте онези, които предизвикват страх и безпокойство. Токсичните хора клюкарстват, бъркат, лъжат и развалят атмосферата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бечев

    24 6 Отговор
    Бе тя е ясна работата,ами кажи направо как да се справим с Борисов.Егаси пепелянката!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Препатила

    18 1 Отговор
    Това е вечно мрънкащата колежка - кара те задължен да свършиш нейната работа или да направиш нещо извън службата, което ще облекчи личния й живот, но на вас ще създаде проблеми. Изнудва ви и ви кара да се чувствате виновни заради това, че всичко ви е наред, а тя е нещастна. Всъщност не е нещастна, а мързелива. В личния си живот има проблеми, защото всички около нея са разбрали, че хем е използвачка, хем завижда за всичко, което останалите постигат с труд. Просто престанете да се държите приятелски с нея и ограничете отношенията ви само до делови. Опита ли се да ви кара да вършите нейната работа, обърнете се към шефа ви и не се страхувайте, че ще я настроите срещу себе си, защото тя и без това няма да пропусне да ви направи мръсотия, колкото и да й помагате.
  • 4 Трудност

    12 0 Отговор
    Когато някой от семейството ви се държи като токсична личност, тогава вече имате сериозен проблем. Ако не сте женен, опитайте се да заживеете самостоятелно, макар че това в много случаи е икономически неизгодно. Ако обаче токсичният е съпруг(а) и вече имате дете, тогава сте го закъсали яко.

    Коментиран от #10

  • 5 Токсични,, хора,,

    4 1 Отговор
    Дал Господ, ко има и токсична,, храна,,....!
  • 6 Мишо

    16 2 Отговор
    Ами те почти 90% от българите са токсични или комплексирани и особено ако са назначени калинки тровят хората
  • 7 Артър

    3 2 Отговор
    Бойко Борисов ще направи всичко оптимисти...
  • 8 Весела

    11 2 Отговор
    Токсични хора, психични вампири, мрънкащи и все недоволни приятели или роднини са като гюле на глезен. Започнете да се държите по начин точно обратно на това, което очакват от вас и ще се забавлявате , това важи най - вечеза роднини, които разчитат на вашето чувство за вина. Пратете по дяволите всеки, който не носи приятни усещания в живота ви. Токсичните хора са несигурни и нападайки друг се надяват да скрият дефектите си.

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    Къде беше тази статия през 2009г?
  • 10 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трудност":

    Не бе, обясни ми!
  • 11 ,, Гюлету,,

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Весела":

    Първо е в твойта глава......!
  • 12 Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО

    4 1 Отговор
    С две думи
    БОЙКО БОРИСОФФФ
  • 13 въпрос

    2 0 Отговор
    а как да се справим с токсичните хора дето ни ги натрапват всеки ден по българските телевизии
  • 14 док

    0 0 Отговор
    Какво да правим с токсичните хора? Напръскваме ги с белина и ги изхвърляме в контейнера на улицата.
  • 15 Ал химик

    0 0 Отговор
    Събирате токсините в епруветки с етикет.
  • 16 винкел

    0 0 Отговор
    Депутатите токсични ли са?
    Как да се справиме с тях? От къде не токсични-маи няма?