Отидете към основна версия

8 143 5

Рецепта за вечеря: Пилешки пържоли на тиган със специален сос

  • пилешко месо-
  • пържоли-
  • сос-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Тайната на сочните пилешки гърди

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 бр. пилешки гърди

1 малка глава лук

150 мл бяло вино

сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. царевично нишесте

50 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Измийте месото и разрежете на две пилешки пържоли. Посолете от двете страни и поръсете с прясно смлян черен пипер. В тиган разтопете кравето масло и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете и заделете.

Обелете лука и нарежете на дребно. Запържете в същата мазнина. Върнете месото и налейте виното. Изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът. Разтворете нишестето в 200 мл вода и добавете в тигана. Разбъркайте и намалете температурата на котлона. Варете до готовност и до сгъстяване на соса. Изключете и сервирайте веднага пържолите със сос.

Ако желаете, може да извадите пържолките на тиган и да пасирате соса. Към пилешките пържоли на тиган със сос сервирайте богата зелена салата, съветва Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини