Необходими продукти:
4 средно големи тиквички; 4 яйца; 120 мл прясно мляко; 120 мл животинска сметана; 3 стръка мащерка; 250 г моцарела; 1 връзка копър; 1 скилидка чесън; 30 мл зехтин; сол и пипер меланж на вкус; 150 г кашкавал.Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.
Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, редувайте тиквички и моцарела.
В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенцата мащерка и копър, сол и черен пипер.
Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути, пише trafficnews.bg.