Необходими продукти:
- 4 средно големи тиквички;
- 4 яйца;
- 120 мл прясно мляко;
- 120 мл животинска сметана;
- 3 стръка мащерка;
- 250 г моцарела;
- 1 връзка копър;
- 1 скилидка чесън;
- 30 мл зехтин;
- сол и пипер меланж на вкус;
- 150 г кашкавал.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките и моцарелата на шайби с дебелина около 1 см.
Овкусете тиквичките със сол и черен пипер и ги подредете в керамична тава, редувайте тиквички и моцарела.
В купа разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко и зехтина. Добавете стрития на паста с малко сол чесън, наситнените листенцата мащерка и копър, сол и черен пипер.
Залейте тиквичките и моцарелата със сместа, поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мръсния Фикри
18:02 17.07.2021
2 Огретен
10:24 12.06.2025
3 Б.Б.
10:24 12.06.2025
4 доста вкусно изглежда
10:27 12.06.2025
5 Оффф
11:27 12.06.2025
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Пич
13:24 12.06.2025
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Факт
23:05 12.06.2025