Необходими продукти:
1-2 чаши чушки, нарязани
1 глава лук, нарязана
5-6 бр. гъби, нарязани
1 чаена лъжица кориандър
1 чаена лъжица джинджифил
1 чаена лъжица канела
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
Сокът от 1 лимон
500 мл бяло вино
4 бр. пуешки гърди
25 г масло
1 супена лъжица брашно или царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно чушките, лука и гъбите. Сложете ги в тиган. Добавете подправките и лимоновия сок. Залейте с вино. Разбъркайте много добре. Оставете ги да къкрят за около 5 минути с разбъркване. Не оставяйте продуктите да заврат.
Свалете ги от котлона и оставете соса да изстине за около 1 час, докато всички вкусове и аромати се смесят добре. В друг тиган загрейте малко мазнина (или не използвайте мазнина, ако ползвате оребрен тиган) и в него запържете пуешките стекове от всяка страна до златисто.
Внимателно добавете подготвения сос към месото. Оставете ястието да се загрее отново. След като започне леко да бълбука, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути или докато пуешкото омекне достатъчно.
Отново не е добре да оставяте соса да заври. В малка касерола на средна температура разтопете маслото. След това в него добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне и образуването на гладка паста. Добавете сместа към соса с виното и месото.
Разбърквайте, докато се смеси и сгъсти леко, пише flagman.bg.