Отидете към основна версия

5 450 1

Рецепта за вечеря: Пуешки стекове с бяло вино

  • пуешко-
  • стек-
  • бяло вино-
  • месо-
  • пържола-
  • какво да сготвя

Вкусни пържоли с пуешки гърди

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1-2 чаши чушки, нарязани

1 глава лук, нарязана

5-6 бр. гъби, нарязани

1 чаена лъжица кориандър

1 чаена лъжица джинджифил

1 чаена лъжица канела

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

Сокът от 1 лимон

500 мл бяло вино

4 бр. пуешки гърди

25 г масло

1 супена лъжица брашно или царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно чушките, лука и гъбите. Сложете ги в тиган. Добавете подправките и лимоновия сок. Залейте с вино. Разбъркайте много добре. Оставете ги да къкрят за около 5 минути с разбъркване. Не оставяйте продуктите да заврат.

Свалете ги от котлона и оставете соса да изстине за около 1 час, докато всички вкусове и аромати се смесят добре. В друг тиган загрейте малко мазнина (или не използвайте мазнина, ако ползвате оребрен тиган) и в него запържете пуешките стекове от всяка страна до златисто.

Внимателно добавете подготвения сос към месото. Оставете ястието да се загрее отново. След като започне леко да бълбука, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути или докато пуешкото омекне достатъчно.

Отново не е добре да оставяте соса да заври. В малка касерола на средна температура разтопете маслото. След това в него добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне и образуването на гладка паста. Добавете сместа към соса с виното и месото.

Разбърквайте, докато се смеси и сгъсти леко, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини