Отидете към основна версия

3 604 7

Рецепта за вечеря: Бъркани яйца с кейл и моцарела

  • бъркани яйца-
  • кейл-
  • моцарела-
  • какво да сготвя

Чудесна идея за бърз и вкусен обяд или вечеря

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

яйца - 4 бр. XL

кейл - 150 г

пресен чесън - 2 стръка

зелени чушки - 1 бр. голяма или 2 по - малки

моцарела - 125 г

черен пипер - 2

щипки зехтин - 4 с.л.

масло - 1 с.л. меко

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно. Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца. Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.

Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете - така със сигурност ще омекне. Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.

Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета. От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя. Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини