Необходими продукти:
яйца - 4 бр. XL
кейл - 150 г
пресен чесън - 2 стръка
зелени чушки - 1 бр. голяма или 2 по - малки
моцарела - 125 г
черен пипер - 2
щипки зехтин - 4 с.л.
масло - 1 с.л. меко
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно. Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца. Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.
Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете - така със сигурност ще омекне. Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.
Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета. От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя. Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ейййй
16:13 22.08.2021
2 Циганин със знатно потекло
Коментиран от #4
16:14 22.08.2021
3 Баба ви
16:19 22.08.2021
4 Анонимен
До коментар #2 от "Циганин със знатно потекло":
Зеле било кейл! Това е поредния бъркоч в стил северозападна Европа! Нещо като свинска пържола с лъжица някакво сладко пльокнато отгоре, както си го харесват в Нидерландия и Дания примерно! Яйца със сирене и зеле - това е! Защо собствениците не задължат списващите в кулинарната рубрика на ХАКТИ да пробват рецептата първом, пък да пишат после?! Не искам да знам?! Чисто и просто се заяждам!16:25 22.08.2021
5 Мръсния Фикри
16:27 22.08.2021
6 психо
20:29 22.08.2021
7 МАТА ХАРИ
11:37 25.08.2021