Last news in Fakti

22 Август, 2021 16:05 3 580 7

Рецепта за вечеря: Бъркани яйца с кейл и моцарела

  • бъркани яйца-
  • кейл-
  • моцарела-
  • какво да сготвя

Чудесна идея за бърз и вкусен обяд или вечеря

Рецепта за вечеря: Бъркани яйца с кейл и моцарела - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

яйца - 4 бр. XL

кейл - 150 г

пресен чесън - 2 стръка

зелени чушки - 1 бр. голяма или 2 по - малки

моцарела - 125 г

черен пипер - 2

щипки зехтин - 4 с.л.

масло - 1 с.л. меко

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете листата на къдравото зеле от по-големите и твърди централни жили. Нарежете на дребно. Почистете и накълцайте пресния чесън на кръгчета, а зелената чушка на парченца. Загрейте в дълбок тиган зехтина и в него запържете до леко омекване чесъна и чушката с щипка сол.

Добавете накълцания кейл с маслото и бъркайте докато започне да омеква и сляга. Ако листата са много твърди сипете 3-4 лъжици вода и задушете - така със сигурност ще омекне. Чукнете яйцата, изчакайте леко да се захванат от топлината и после разбъркайте да станат на парцалчета. Посолете с още малко сол без да прекалявате и овкусете с черен пипер.

Накрая изключете котлона, когато яйцата са стегнали и добавете моцарелата, нарязана на едри парчета. От топлината тя ще омекне и ще започне да се разтапя. Прехвърлете бърканите яйца в чинии и поднесете топли, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ейййй

    5 0 Отговор
    Де са го тоя Кейл на пазара? Тва е доста грубо зеле, не го щем. Имаме си българско главесто или китайско.
  • 2 Циганин със знатно потекло

    6 0 Отговор
    Квой туй КЕЙЛ ма Венкееееййй????Пак буламач

    Коментиран от #4

  • 3 Баба ви

    6 1 Отговор
    Извънредно ви препоръчвам кейл и моцарела, ...ама друг път. Спретнете си яйчица и сиренце( екстра е домашно козе или овче) от баба на село( ако имате такъв късмет), може и някоя люта чушка да добавите ( зимата маринована бяла шипка), спретнете една бърза содена питка и сипете по една ракийка ( за децата домашно сиропче от бъз е супер разхладяващо) и сладки приказки с близките и комшиите. Голяма веселба става под навеса, като викнете на съседите уж за нещо, та и те с празни ръце не идват. Селска идилия...
  • 4 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Циганин със знатно потекло":

    Зеле било кейл! Това е поредния бъркоч в стил северозападна Европа! Нещо като свинска пържола с лъжица някакво сладко пльокнато отгоре, както си го харесват в Нидерландия и Дания примерно! Яйца със сирене и зеле - това е! Защо собствениците не задължат списващите в кулинарната рубрика на ХАКТИ да пробват рецептата първом, пък да пишат после?! Не искам да знам?! Чисто и просто се заяждам!
  • 5 Мръсния Фикри

    1 0 Отговор
    Ох майна, голем кеф, обичам ейца от млада кокошка снесени....!
  • 6 психо

    0 0 Отговор
    ако яйцата са по малки от XL не стават ли? и от какви кокошки да са?
  • 7 МАТА ХАРИ

    0 0 Отговор
    Ъъъъъ кво е тва КЕЙЛ БЕ Маринова ?! Вие сътворихте нов език в тая редакця ! Не ва ли е срам Маринова ??? Моля ви по серозно !!!