Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора на пилешко месо, тъй като тази част от птицата е с най-диетичното и вкусно месо, пишат от NOVA.
То съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно - хормони и антибактериални лекарства.
Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно. Това е така, защото в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалиста порталът KP.ru. Затова е препоръчително да избягваме консумирането на тези част от птицата.
Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото тези от свинското или говеждото.
Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания. Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.