Отидете към основна версия

21 220 69

Калин Терзийски разкри защо се е махнал от Слави

  • калин терзийски-
  • слави трифонов

Той определя Дългия като израз на байганьовщината у нас

Снимкa: БГНЕС

"Пряко за Слави Трифонов съм работил да речем един месец в „Хъшове” (предаване, излъчвано по БНТ (1998 г.), 7 дни ТВ (1998 – 2000 г.) и БТВ (2000 г.) и бързо-бързо избягах при Камен Воденичаров в „Каналето” (в ефира на БНТ от 1995 до 2014 г.). Все пак аз тогава работех и в психиатрия като лекар и ми беше достатъчно като изпитание за нервите. А и освен това, когато си вече лекар, тоест имаш самочувствието на образован човек, някак ти е неприятно да си близо до някой, който се държи като говедар. Гръмогласен говедар", това каза писателят Калин Терзийски за работата си като сценарист в „Хъшове“ при Слави Трифонов.

Той определя Дългия като израз на байганьовщината у нас – нахакан, нахален, гръмогласен и в същото време конформист.

Терзийски е работил само месец за шоумена, като по-дълго време е бил сценарист в радиопредаване, продуцирано от Стефан Рядков и Евтим Милошев, подчинени на Слави. След като месеци наред заедно с останалите от екипа не получавали заплати, Калин напуска, но парите и до ден-днешен не си е получил.

Въпреки лошите си впечатления от каруцарското поведение на Трифонов като шеф, Терзийски твърди, че не таи негативизъм.

„Слави е със сериозно хронично заболяване и затова и на мен ми е съвестно да се заяждам с него. Мъчно ми е и изпитвам състрадание като към болен човек. Няма страдащо същество, за което да не ми е мъчно“, признава Калин, цитиран от show.bg, но не конкретизира какво е заболяването на Дългия.
Медикът по образование допълва, че по-скоро критикува явлението Слави, с институцията, с властта, която той акумулира и налага в действие.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 122 гласа.

Свързани новини