Отидете към основна версия

2 415 3

Рецепта на деня: Чийзкейк с рикота

  • чийзкейк-
  • рикота-
  • десерт-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Десерт с дъх на Италия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

900 гр. рикота

150 гр. захар

50 гр. брашно

6 яйца

¼ чаена лъжица канела

2 чаени лъжици портокалови корички

2 чаени лъжици течна ванилия

Щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете скарата на фурната по средата. Намажете форма за чийзкейк с разтопено масло и я поръсете с малко брашно. Сложете рикотата в голяма купа. Разбийте я с миксер, докато стане пухкава. Добавете към нея захарта и брашното. Разбийте. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте с миксера след всяко.

След това добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбийте. Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете за около 1 час и 15 минути до 1 час и половина в зависимост от фурната ви или докато горният слой стане леко златист на цвят.

Уверете се, че центърът на сладкиша е стегнат, а не течен. За целта използвайте клечка за зъби. Оставете чийзкейка да изстине напълно преди да го сложите в хладилника. Сервира се добре охладен.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини