Отидете към основна версия

33 840 144

Когато пенисът е мек по време на секс

  • пенис-
  • мек-
  • наталия кобилкина

Вижте какво отговаря Наталия Кобилкина

Снимкa: Shutterstock

Има един хубав лаф: много лесно можеш да имитираш оргазъм, но не можеш да имитираш ерекция. И за двамата партньори проблемите с ерекцията са доста болезнени. Ерекцията може да изчезва или да не се появява въобще в резултат на две основни причини: психологическа и физическа. Физически проблеми се появяват при наличието на някакви хормонални или психически нарушения. Критерии, че човек има тези нарушения могат да бъдат: наднормено тегло, депресия, липса на активност, апетит и т.н. При физически нарушения има индикация за постоянен проблем с ерекция, който не е свързан пряко с партньора. В такива случаи задължително трябва да се посети лекар. По-често проблемите с ерекцията се дължат на психологически причини. Понякога неща, които не изглеждат свързани с интимния ви живот (вашият приятел се e скарал с шефа си), оказват директно влияние върху неговата ерекция. Има няколко най-често срещани психологически причини, които могат да оказват влияние на сексуалното настроение на вашия партньор, пише trafficnews.bg.

1. Физическа умора или изтощение. Дайте му възможност да се наспи и да си почине.

2. Емоционално напрежение или някакви проблеми, за които мисли партньорът ви. Изчакайте докато е готов, проявете разбиране, дайте му подкрепа и кажете, че вярвате в него.

3. Дълго време сте заедно и правите секс по един и същ начин. Направите секс на ново място, с ново бельо, използвайте играчки или ако сте готови да поемете риск поканете трети партньор. Разкажете му какво ви възбужда, споделете му за своите сексуални фантазии, попитайте за неговите, фантазирайте заедно. Започнете да говорите за секс или поне да пишите писма или смс един към друг.

4. Липсата на доверие от страна на жената. Спрете да се оплаквате и да му правите забележки по време на секс.

5. Страх, че не може да оправдае очакванията на жената. Един от най-големите сексуални страхове на мъжете, е страхът от провал в леглото. И по тази причина мъжете понякога избягат да правят секс изобщо. Затова казвайте на партньора колко много ви харесва сексът с него, възхищавайте му се в легло и давайте позитивна обратната връзка. Сексуална комуникация е много важна.

6. Понякога липсата на ерекция свързана с ...влюбеност. Когато мъжът е много влюбен или има прекалено силна възбуда, може да се получи обратен ефект - ерекцията намалява или изчезва напълно. Затова кажете му колко много го искате, споделете му за своите страхове и притеснения, покажете, че вие сте също просто човек с нормални човешки реакции. Ерекцията е резултат от определени действия от страна на двамата партньора. Бъдете смели и открити с вашите партньори- понякога само обсъждането на нещата на глас може да заличи проблема.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.

Свързани новини