Отидете към основна версия

3 438 5

Рецепта на деня: Слепени орехови бисквити с течен шоколад

  • ореховки-
  • бисквити-
  • орехи-
  • течен шоколад-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Любимо детско лакомство

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

орехи - 300 г смлени

бяло брашно - 80 г смляно в каменна мелница

белтъци - 120 г

кокосова захар - 100 г

натурален шоколад - без захар

какаов крем с лешници

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците със захарта до побеляване - около 7 минути. Захарта добавете на части с всяко увеличаване на степените на миксера. След това добавете пресятото брашно и смлените орехови ядки. От получената смес шприцовайте топчета с помощта на сладкарски пош.

Шприцованите топчета потупайте леко с пръст, за да може да се получи кръгла форма. Печете на 180 °C на средно ниво във фурната до готовност. След като се изпекат, извадете тавата от фурната и оставете ореховките да изстинат в нея.

Когато са напълно изстинали, ги слепете две по две с течен шоколад и какаов крем с лешници. Съхранявайте в хладилник слепените ореховки, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини