Отидете към основна версия

5 180 4

Рецепта за вечеря: Свински ребра с перфектната комбинация от подправки

  • ребра-
  • подправки-
  • скара-
  • какво да сготвя

По рецепта на майстор-готвач

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински ребра - 2 кг
чесън - 5 скилидки
мащерка - 1 с.л
сух риган - 1 с.л
суха майорана - 1 с.л
сол - на вкус
вода - 50 мл.
оцет - 1 с.л

Начин на приготвяне:

Подправките ги счуквате в хаванче, чесъна обелвате и него също счуквате. Можете да ползвате и блендер. Към сместа сипвате оцет и вода, като разбърквате всичко много добре.

Нарязвате свинските ребърца на не големи парчета и всяко едно от тях намазвате с приготвената смес.

Покривате ги със фолио и оставяте за 1 нощ.

Загрявате скарата много добре и намазвате самата решетка.

Преди да поставите ребрата, ги извадете на стайна температура за 1 час.

Посолявате ги и поставяте да се пекат 40 минути, като по средата на времето обръщате свинските ребра, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини