Отидете към основна версия

6 803 3

Рецепта на деня: Пилешки парти бутчета

  • бутчета-
  • пилешко месо-
  • марината-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

С медена марината

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

10 броя парти бутчета (долно бутче)

Соев сос – 100 мл тъмен

Кетчуп – 160 мл

Мед – 100 г

Черен пипер – прясно смлян

Чили – на вкус сос

Чесън – 2 скилидки пресован

Олио – 3 - 4 с.л.

Оцет – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Предварително измитите и подсушени бутчета се подреждат в не много широк съд.

Всички съставки за маринатата - соев сос, кетчуп, мед, черен пипер, чили, пресован чесън, олио и съвсем малко оцет, се разбиват много добре и с тях се поливат бутчетата.

Съдът се разклаща, за да се разпредели маринатата равномерно. Похлупва се и се оставя за 1 нощ в хладилник, като по възможност от време на време, разбърквайте парти бутчетата.

На следващия ден прехвърлете всички в йенска тава с капак. Сложете капака и пъхнете парти бутчетата да се пека първо на 250 градуса, а после намалете на 200 г. От време на време се поливат със соса от тавата и се обръщат веднъж по време на печенето, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини