Необходими продукти:
1 глава лук 1 морков 4 картофa 1/4 ч.ч. ориз 6 ч.ч. вода 2 кисели краставички копър зеленчуков бульон 1 дафинов лист черен пипер сол олиоНачин на приготвяне:
Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, а картофите на по-едри. В сгорещено олио се запържва лукът с моркова, а малко след това се добавя дафиновият лист и сол и черен пипер на вкус. Трябва да се има предвид, че зеленчуковият бульон е солен.
Прибавят се картофите и при разбъркване се запържват и те. Налива се водата и когато заври, се прибавя и зеленчуковият бульон и измитият ориз. Оставя се на слаб огън картофената супичка до омекване на картофите и сваряване на ориза.
Когато това стане, се добавят нарязаните кисели краставички с 1/4 ч.ч. от водата им и наситненият копър. Оставя се още няколко минути зеленчуковата супа. След което руската супа с кисели краставички се сваля от котлона и е готова за сервиране, пише Actualno.com.