Отидете към основна версия

3 463 1

Рецепта на деня: Печени кюфтета с картофи и тиква

  • кюфтета-
  • картофи-
  • тиква-
  • сос-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Поднесете с таратор или млечен сос

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 грама картофи 250 грама тиква 150 грама сирене 100 грама кашкавал 50 грама масло 2 скилидки чесън 1/2 връзка магданоз едно яйце галета сол черен пипер

Начин на приготвяне:

В подсолена вода сваряваме картофите и тиквата заедно с чесъна за аромат. След това се намачкват заедно със сиренето, яйцето, магданоза, половината кашкавал и подправките. Ако сместа е по-течна, се слага малко галета.

Оформяте кюфтенцата и ги овалвате в яйце и галета, след което се нареждат в тава покрита с хартия за печене.

Накрая се поръсват с настърган кашкавал и се пекат на 220° за 20 минути. Могат да се сервират с таратор или млечен сос, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини