Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 250 грама тиква
- 150 грама сирене
- 100 грама кашкавал
- 50 грама масло
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка магданоз
- едно яйце
- галета
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
В подсолена вода сваряваме картофите и тиквата заедно с чесъна за аромат. След това се намачкват заедно със сиренето, яйцето, магданоза, половината кашкавал и подправките. Ако сместа е по-течна, се слага малко галета.
Оформяте кюфтенцата и ги овалвате в яйце и галета, след което се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
Накрая се поръсват с настърган кашкавал и се пекат на 220° за 20 минути. Могат да се сервират с таратор или млечен сос, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Наску диаманда
13:02 02.11.2021