Отидете към основна версия

3 675 1

Рецепта на деня: Пастет от тиквички

  • пастет-
  • разядка-
  • тиквички-
  • какво да сготвя

Може и да го ползвате за мазане върху франзели, черен и различни видове хляб

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр тиквички 50 гр орехи Растително масло 1 ч.л. сол Щипка млян черен пипер Пресни подправки – копър, магданоз 3 скилидки чесън 150 гр сирене фета

Начин на приготвяне:

Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на неголеми кубчета. Поставяте ги на котлона и запържвате с растително масло до омекването им. Междувременно може да почистите орехите и да ги запечете в сух тиган, като по този начин ще се придаде специфичен вкус на крайния продукт.

В отделен съд се разбърква сиренето с пресните подправки и черния пипер. Предварително нарежете подправките на ситно. Добавете чесъна и разбъркайте съставките добре. След като сте приключили със запържването на тиквичките и орехите, смесете всички продукти в блендера. Започнете да пасирате до получаването на хомогенна смес, подобна на пастет.

Ако сместа ви е прекалено гъста – добавете малко количество зехтин или няколко лъжици вряла вода, но този вариант не е препоръчителен и прибягвайте до него само в краен случай. След пасирането деликатесът ви е напълно готов за консумиране.

Поставете го в подходящ съд и го приберете в хладилника. Ако няма да хапвате на момента, ви препоръчваме съд с капачка – например буркан. Пастетът може да консумирате в комбинация с печено месо, като е чудесен завършек на ястието. А може и да го ползвате за мазане върху франзели, черен и различни видове хляб, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини