Отидете към основна версия

10 406 72

Популярна БДСМ практика - още едно удоволствие в секса

  • асфиксия-
  • бдсм-
  • рискове-
  • оргазъм

Еротичната асфиксия стимулира оргазма

Снимкa: Shutterstock

Еротичната асфиксия, известна още като игра на дишане, е още един способ, с чиято помощ може да разнообразите своя сексуален живот. Задържането на дъха е техника, широко разпространена в БДСМ.

Терминът „игра на дишане“ е препратка към практика на сексуална активност по взаимно съгласие, която включва ограничаване на кислорода с цел засилване на сексуалното удоволствие и интензитета на оргазма, пише rozali.com. Ограничаването на кислорода може да се осъществи по различни начини – като към някои трябва да се подхожда с особено внимание, тъй като могат да бъдат потенциално опасни. Разбира се, съществуват и по-безопасни вариации на задържането на дъха по време на секс.

Въпреки че играта на дишане се причислява към сексуалната практика на БДСМ, тя не се практикува само и единствено там. Всъщност идеята зад еротичната асфиксия е, че тя стимулира оргазма. Както стана ясно обаче, задържането на дъха трябва да бъде практикувано много внимателно.

Какви са рисковете?

Не е присъщо за мозъка да остава без кислород за значителен период от време. Докато кратките периоди на недостиг на кислород обикновено са безопасни, всичко, което води до припадък, може да доведе до увреждане на клетки или дори смърт. Това е особено вярно, когато играта на дишане се осъществява с помощта на връзване на врата, например.

Какви са безопасните алтернативи?

Ако искате да извлечете ползите от задържането на дъха (много по-интензивен оргазъм), но по един безопасен начин, може да опитате вие сами да контролирате своето дишане – без да оставяте това в ръцете на своя партньор. Например – сами задържате дъха си, докато сте напът на достигнете оргазъм или пък използвате определен тип дишане (като четири вдишвания, задържане на дъха до седем и издишване на осем). Доказано е, че упражненията за дълбоко дишане водят до по-силни и дълги оргазми.

Тези модификации имат елементи от еротичната асфиксия, но не носят риск. Ако пък усещането за риск ви харесва, може да накарате своя партньор да сложи ръцете си около врата ви – без да ограничава напълно въздушния поток.

Важно е да се отбележи, че всяка сексуална активност трябва да бъде обсъдена преди това със сексуалния партньор и приложена единствено, ако има съгласие и от двете страни. Избирането на сексуална дума или в случая - сексуален жест, обозначаващи желание за край на дадена сексуална активност, също е начин за допълнително подсигуряване.

Комуникацията по време на всяка сексуална практика също е важна, за да се отчете начина, по който всеки партньор чувства и усеща случващото се.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.

Свързани новини