Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. сода
1 ч.ч. захар
1/2 ч.л. сол
1 с.л. оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
5 с.л. олио
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Пригответе си тавичка или форма за кекс, в която да изсипете всички сухи съставки. Много е важно да бъркате енергично, така че сместа да се превърне в еднородна. С помощта на вилица оформете 3 кладенчета. В едното излейте оцета, в другото – олиото, а в третото – ванилията (в случай, че сте избрали да ползвате течен ванилов екстракт). Най-отгоре се налива водата и се разбърква. Бъркайте, докато не се смесят всички съставки.
След това можете да печете в предварително загрята фурна на около 170 – 180 градуса. Времето, което обикновено отнема за изпичане на кекса, е 30 – 40 минути. Можете да залеете с шоколадова глазура, преди да сервирате, пише Actualno.com.