Отидете към основна версия

2 641 1

Рецепта на деня: Супа с картофи, праз и бекон

  • супа-
  • картофи-
  • бекон-
  • праз

Сгряващ есенно-зимен вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

8 картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 л пилешки бульон
450 г бекон на ивици
3 стръка праз, нарязан
250 мл сметана за готвене

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера оставете бульона да заври. В него сварете картофите. Гответе, докато омекнат.

Междувременно в тиган на средна температура запържете бекона до златисто. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същия тиган сотирайте праза за около 8 минути. Добавете го в тенджерата с картофите, след като омекнат. Добавете бекона, сметаната и разбърквайте за няколко минути.

Сервирайте супата гореща, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини