Необходими продукти:
8 картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 л пилешки бульон
450 г бекон на ивици
3 стръка праз, нарязан
250 мл сметана за готвене
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера оставете бульона да заври. В него сварете картофите. Гответе, докато омекнат.
Междувременно в тиган на средна температура запържете бекона до златисто. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същия тиган сотирайте праза за около 8 минути. Добавете го в тенджерата с картофите, след като омекнат. Добавете бекона, сметаната и разбърквайте за няколко минути.
Сервирайте супата гореща, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мишо
10:10 18.11.2021