Отидете към основна версия

8 918 32

Списък със секс желания за Новата година

  • секс-
  • списък-
  • желания-
  • обещания

Обещайте си през тази година да залагате на повече експерименти в секса

Снимкa: Shutterstock

Като че ли сексът остава малко встрани, когато човек размишлява какво иска от живота. Сексът сам по себе си обаче е важен, тъй като е част от общото благосъстояние.

Освен това сексуалността е един от най-силните начини, с чиято помощ човек може да се свърже, да разбере и да се наслади на собственото си тяло.

Сексът не е всичко в една връзка, но заема достатъчно важно място, ето защо си струва „инвестицията“ в него.
Ето и няколко идеи за секс цели, които може да включите в своя новогодишен списък с желания:

Направете секса отново приоритет

Много фактори и обстоятелства могат да доведат до дълготрайна липса на секс. Има двойки, които в даден момент от връзката си просто спират да правят секс, макар да остават заедно. Други хора пък не правят секс, тъй като нямат партньор до себе си дълго време и не желаят да се впускат в краткотрайни авантюри.

Ако вие самите не сте били сексуално активни от година или повече време, може би трябва да положите усилия „отново да се върнете в играта“. Нужно е да направите секса отново приоритет – за целта трябва да отделите нужното време, енергия и внимание към сексуалния си живот.

Инвестирайте в собственото си удоволствие

Няма значение дали сте във връзка или не – заслужавате да се радвате на секса. Когато той ви носи изключителна наслада, то вие едва ли ще имате желание да се лишите от нея. За необвързаните – мастурбацията отдавна вече не е тема табу. На пазара се предлагат достатъчно разнообразни секс играчки, с които може да експериментирате. Понякога дори само едно секси бельо е достатъчно, за да засили сексуалната ви енергия. Разговорът по отношение на секса с партньора също е начин да постигнете по-голямо сексуално удоволствие.

Заложете на експериментите в секса

Понякога сексуалният живот има нужда от разнообразяване и „нагорещяване“. Ето защо си обещайте през тази година да залагате на повече експерименти е секса. Само си помислете колко по-различно удоволствие и емоция може да изпитате, ако решите да разчупите сексуалния си живот с нещо ново. Експериментите могат да бъдат най-различни – от нова поза и ново място до връзване на ръцете, очите и ролеви игри.

Подхранвайте сексуалната си енергия

Сексът не е свързан изцяло със сексуалния акт. Един от начините да имате по-удовлетворяващ сексуален живот е като подхранвате своята сексуална енергия. Изследване от 2019 година, публикувано в американското научно издание Archives of Sexual Behavior, установява, че сексуалното желание се изгражда. Това означава, че ако днес имате сексуални помисли, това увеличава шанса да имате отново такива мисли и в следващите дни. Сексуалната енергия може също така да ви накара да се чувствате по-уверени, социални и флиртуващи.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини