Необходими продукти:
бяла риба - 400 г зелен лук - 8 стръка копър - 1 връзка лимони - 1 брой бял пипер естрагон целина - 1 глава вино - ½ ч.ч бяло морска сол яйца - 2 бр брашно - 4 с.л галета - 4 с.лНачин на приготвяне:
Рибата се накълцва на ситно и се накисва в изцеден лимон и бяло вино. Подправя се с бял пипер, морска сол и естрагон. Прибавят се яйцата, брашното и галетата.
От получената смес се приготвят рибни кюфтета, като във всяко едно се пробива дупка, в която се слага по един стрък пресен лук.
Получените кюфтета от бяла риба се пържат в сгорещено олио. Поднасят се с туршия или салата, пише trafficnews.bg.