Необходими продукти:
- бяла риба - 400 г
- зелен лук - 8 стръка
- копър - 1 връзка
- лимони - 1 брой
- бял пипер
- естрагон
- целина - 1 глава
- вино - ½ ч.ч бяло
- морска сол
- яйца - 2 бр
- брашно - 4 с.л
- галета - 4 с.л
Начин на приготвяне:
Рибата се накълцва на ситно и се накисва в изцеден лимон и бяло вино. Подправя се с бял пипер, морска сол и естрагон. Прибавят се яйцата, брашното и галетата.
От получената смес се приготвят рибни кюфтета, като във всяко едно се пробива дупка, в която се слага по един стрък пресен лук.
Получените кюфтета от бяла риба се пържат в сгорещено олио. Поднасят се с туршия или салата, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА