Отидете към основна версия

11 277 7

Шест храни се борят с радиацията

  • храни-
  • радиация-
  • блокират-
  • пречистват-
  • полезни храни

Никоя група храни не блокира радиацията и замърсителите на околната среда по-добре от морските водорасли

Снимка: shutterstock

Храната може както да блокира, така и да лекува ефектите на радиацията, пише сайта Waykun. За наше щастие има храни, които укрепват имунната система, предотвратяват асимилацията на токсини, изчистват свободните радикали, прочистват тъканите и стимулират детоксикацията.

Ето кои са шестте най-добри храни за борба с радиацията.

Морски водорасли


Никоя група храни не блокира радиацията и замърсителите на околната среда по-добре от морските водорасли. Те съдържат натриев алгинат, който се комбинира с няколко радиоактивни изотопа и много от металните замърсители на околната среда, включително олово, кадмий, барий, стронций, излишък на желязо, плутоний и цезий. Натриевият алгинат в морските водорасли се свързва с тези вещества, образувайки неразтворима гелообразна сол в стомашно-чревния тракт, която след това се екскретира безопасно. Той е нетоксичен и устойчив на киселинност в стомаха. Кафявите морски водорасли като келп са най-ефективните източници на натриев алгинат. Въведете ги във вашата ежедневна диета с две или три супени лъжици гранули изсушени с водорасли. Може да ги поръсите върху храната си като заместител на солта. Можете също да добавите предварително накиснати и сварени кафяви водорасли към ежедневната си диета.

Пчелен прашец
Излагането на радиация намалява антителата ни, червените и белите кръвни клетки и нивата на витамин С и Е в кръвта. Пчелният прашец е мощно вещество, което може да неутрализира този ефект на радиацията. Поленът съдържа няколко хранителни вещества като протеини, подходящи мазнини, витамини А, В, С и Е, калций, магнезий, селен, нуклеинови киселини, лецитин и цистеин, които имат способността да противодействат на ефекта на радиацията и химичните токсини. Пчелният прашец предлага също защита от смог, въглероден окис, азотен диоксид, олово, живак, DDT, кадмий и нитрати. Той дори има антибактериални и антивирусни свойства. Една до три чаени лъжички три пъти на ден е често срещана доза пчелен прашец за възрастни, които не са алергични към него.

Цвекло


Цвеклото е естествено "лекарство" против възпаление на нервните клетки, анемия и някои чернодробни, бъбречни и кръвни заболявания. Тъй като е богато на желязо и други минерали, то помагат да се предотврати усвояването на плутоний-238, желязо-55, желязо-59 и плутоний-239, който се абсорбира от белите дробове, черния дроб и репродуктивните органи. Доказано е също, че цвеклото възстановява хемоглобина след излагане на радиация. За предпочитане са корените пред самото цвеклото, защото то съдържа твърде много оксалова киселина. Към ежедневната си диета добавете студено пресован сок с цвекло.

Ферментирали храни
Благодарение на благоприятния им ефект върху червата, ферментиралите храни неутрализират токсините. Всъщност те произвеждат добри чревни бактерии, които насърчават здравословното храносмилане и усвояването на хранителни вещества, особено на витамини от група В. Това подобрява имунната система и помага на тялото да отделя токсини. Страхотни ферментирали храни са мисо, темпе, тамари, кисели краставички, кисело зеле и кефир. Въведете ги във вашата диета.

Чесън


Чесънът съдържа сяра, която помага на бъбреците и черния дроб да детоксикират тялото. Чесънът намалява кръвното налягане, нивата на холестерола в кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява мастните натрупвания в артериите, увеличава усвояването от организма на витамини от група В и стимулира хипофизната жлеза. Съдържа естествени антибиотици, които действат срещу няколко вида вредни бактерии. Съдържа и германий, който стимулира циркулацията на кислород в тялото. Използвайте чесън както за готвене, така може да го приемате в капсули, които са без мирис.

Храни богати на хлорофил


Доказано е, че храните, богати на хлорофил, намаляват радиационната токсичност. Хлорофилът, получен чрез сурови или леко сготвени храни, се счита за един от най-добрите тоници в природата. Въведете порции листни зеленчуци, магданоз, кълнове от зърнени храни и боб, слънчогледови зеленчуци, спирулина и хлорела във вашата ежедневна диета.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.

Свързани новини