Last news in Fakti

11 Март, 2022 13:29 11 235 7

Шест храни се борят с радиацията

  • храни-
  • радиация-
  • блокират-
  • пречистват-
  • полезни храни

Никоя група храни не блокира радиацията и замърсителите на околната среда по-добре от морските водорасли

Шест храни се борят с радиацията - 1
Снимка: shutterstock

Храната може както да блокира, така и да лекува ефектите на радиацията, пише сайта Waykun. За наше щастие има храни, които укрепват имунната система, предотвратяват асимилацията на токсини, изчистват свободните радикали, прочистват тъканите и стимулират детоксикацията.

Ето кои са шестте най-добри храни за борба с радиацията.

Морски водорасли

Шест храни се борят с радиацията
Снимка: shutterstock


Никоя група храни не блокира радиацията и замърсителите на околната среда по-добре от морските водорасли. Те съдържат натриев алгинат, който се комбинира с няколко радиоактивни изотопа и много от металните замърсители на околната среда, включително олово, кадмий, барий, стронций, излишък на желязо, плутоний и цезий. Натриевият алгинат в морските водорасли се свързва с тези вещества, образувайки неразтворима гелообразна сол в стомашно-чревния тракт, която след това се екскретира безопасно. Той е нетоксичен и устойчив на киселинност в стомаха. Кафявите морски водорасли като келп са най-ефективните източници на натриев алгинат. Въведете ги във вашата ежедневна диета с две или три супени лъжици гранули изсушени с водорасли. Може да ги поръсите върху храната си като заместител на солта. Можете също да добавите предварително накиснати и сварени кафяви водорасли към ежедневната си диета.

Пчелен прашец
Излагането на радиация намалява антителата ни, червените и белите кръвни клетки и нивата на витамин С и Е в кръвта. Пчелният прашец е мощно вещество, което може да неутрализира този ефект на радиацията. Поленът съдържа няколко хранителни вещества като протеини, подходящи мазнини, витамини А, В, С и Е, калций, магнезий, селен, нуклеинови киселини, лецитин и цистеин, които имат способността да противодействат на ефекта на радиацията и химичните токсини. Пчелният прашец предлага също защита от смог, въглероден окис, азотен диоксид, олово, живак, DDT, кадмий и нитрати. Той дори има антибактериални и антивирусни свойства. Една до три чаени лъжички три пъти на ден е често срещана доза пчелен прашец за възрастни, които не са алергични към него.

Цвекло

Шест храни се борят с радиацията
Снимка: shutterstock


Цвеклото е естествено "лекарство" против възпаление на нервните клетки, анемия и някои чернодробни, бъбречни и кръвни заболявания. Тъй като е богато на желязо и други минерали, то помагат да се предотврати усвояването на плутоний-238, желязо-55, желязо-59 и плутоний-239, който се абсорбира от белите дробове, черния дроб и репродуктивните органи. Доказано е също, че цвеклото възстановява хемоглобина след излагане на радиация. За предпочитане са корените пред самото цвеклото, защото то съдържа твърде много оксалова киселина. Към ежедневната си диета добавете студено пресован сок с цвекло.

Ферментирали храни
Благодарение на благоприятния им ефект върху червата, ферментиралите храни неутрализират токсините. Всъщност те произвеждат добри чревни бактерии, които насърчават здравословното храносмилане и усвояването на хранителни вещества, особено на витамини от група В. Това подобрява имунната система и помага на тялото да отделя токсини. Страхотни ферментирали храни са мисо, темпе, тамари, кисели краставички, кисело зеле и кефир. Въведете ги във вашата диета.

Чесън

Шест храни се борят с радиацията
Снимка: shutterstock


Чесънът съдържа сяра, която помага на бъбреците и черния дроб да детоксикират тялото. Чесънът намалява кръвното налягане, нивата на холестерола в кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява мастните натрупвания в артериите, увеличава усвояването от организма на витамини от група В и стимулира хипофизната жлеза. Съдържа естествени антибиотици, които действат срещу няколко вида вредни бактерии. Съдържа и германий, който стимулира циркулацията на кислород в тялото. Използвайте чесън както за готвене, така може да го приемате в капсули, които са без мирис.

Храни богати на хлорофил

Шест храни се борят с радиацията
Снимка: shutterstock


Доказано е, че храните, богати на хлорофил, намаляват радиационната токсичност. Хлорофилът, получен чрез сурови или леко сготвени храни, се счита за един от най-добрите тоници в природата. Въведете порции листни зеленчуци, магданоз, кълнове от зърнени храни и боб, слънчогледови зеленчуци, спирулина и хлорела във вашата ежедневна диета.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече е ясно

    8 14 Отговор
    Щом проверяват бомбоубежищата и съветват как да се предпазим от радиация,скоро ще бъдем смачкани от Русия.

    Коментиран от #2

  • 2 Сух

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вече е ясно":

    Смятай тогава, че всички в парламента ще им фърчат тиквите. Нароняма да им го прости..
  • 3 Мария

    17 0 Отговор
    Три чаени лъжички пчелен прашец и то по три пъти на ден - нещо някой който е писал статията да не се е объркал.

    Коментиран от #4

  • 4 Като доза

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мария":

    и на мен ми се вижда много, особено ако човек се окаже алергичен към пчелния прашец (трябва да се почне с МНОГО малко количество и ако не се проявят симптоми за алергия - обриви, подуване на лигавици, посиняване на устни и други, тогава се увеличава постепенно количеството прашец). Но от друга страна ако с нещо се цели да се елиминират вредни ефекти от радиационно облъчване, то това "нещо" трябва да е в големи дози. Статията е лаишка. Който иска сериозна информация, трябва да се допита до гражданска защита и до токсикология.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Шушляков плат и си шиете хубаво плътно костюмче с калцуни и ръкавици от тези дет ви останаха от ""Нещото""..И противогаз.Пектин или 3ябълки златна превъзходна по 3 пъти на ден!
  • 6 При

    8 0 Отговор
    земетресение и ядрена авария нищо не помага. Докато реагираш и си мъртъв.
  • 7 Павлина Атанасова

    0 1 Отговор
    Това за водораслите е много вярно, но ефекта е още по-силен, ако са под формата на гел!