Отидете към основна версия

14 268 61

Каква роля играе размерът на мъжкото достойнство в интимността?

  • размер-
  • пенис-
  • мъжко достойнство

Нормалната дължина на еректиралия член обикновено е между 13 и 14,5 сантиметра

Снимкa: Shutterstock

Тази тема неспирно се обсъжда - има ли значение размерът? Нека видим отговорите на сексолозите.

Нормалната дължина на еректиралия член обикновено е между 13 и 14,5 сантиметра. Но не всеки мъжки полов орган отговаря на този стандарт. Отново и отново възниква въпросът дали дължината на атрибута е решаваща.

Колко важен е размерът?

Оказва се, че качеството на интимността зависи от това само в редки случаи. Дължината и обиколката не са решаващи фактори. За жените общото впечатление от акта е много по-важно. Това включва например, че мъжът да има широки рамене и тесни бедра.

И това се доказва от проучвания по темата. В хода на едно такова жените споделили, че смятат за най-важно за добрия секс общото впечатление. На второ място била появата на срамно окосмяване. Обиколката на мъжкото оръдие заела едва трето място, а чак на шесто за пълноценния сексуален живот се оказала дължината.

Какво да направите, ако ви е твърде малък?

Атрибут с дължина под 8 сантиметра се нарича микро. Но, ако изберете правилната позиция за интимен акт, тогава проблемът ще бъде решен на 100 процента. Оказва се, че размерът играе второстепенна роля. И още един съвет за всички мъже, които намират „достойнството“ си за твърде малко: подстригването във въпросната зона и прибраното коремче ще удължат визуално нещата.

Защо мъжете говорят толкова много за дължината?

Повече от половината мъже са недоволни от размера на члена си. И ако мъжът има такъв подход към собствената си сексуалност, той обикновено се чувства неудобно да покаже инструмента си на някоя жена. Но дължината е абсолютно надценявана, господа! Оказва се, че недоволните, често пъти са с по-голям от средния. Малко е странно. Като всеки друг тъп комплекс!

Изследванията показват, че никотинът кара члена да се свие с един сантиметър, поради увреждане на кръвоносните съдове. Следователно, това е още един аргумент в полза на отказ от тютюнопушенето.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.

Свързани новини