Отидете към основна версия

3 354 10

Иновативно приложение превежда езика на котките

  • котка-
  • говор-
  • превод-
  • приложение-
  • домашни любимци

Приложението MeowTalk стана страшно популярно в Япония

Илюстративна снимка: Shutterstock

Иновативно мобилно приложение може да превежда какво се опитва да каже котката на своя собственик, като използва изкуствен интелект, съобщи „Метро“.

Докато кучетата са по-експресивни и собствениците им могат по-лесно да разберат техните емоции, е трудно да се разчете какво се опитва да комуникира котката, пише trafficnews.bg.

Приложението, което е кръстено MeowTalk, твърди, че ще позволи на потребителите да разкодират своите котки, използвайки смартфон, за да слуша мяукането и да го превежда на фрази като „нахрани ме“ или „влюбен съм“.

Разработчиците казват, че всяка котка има свой собствен речник и свое характерно мяукане за съобщението, което иска да предаде. Две различни мяукания в един и същи контекст могат да имат различно значение. Те казват, че не е задължително котките да имат общ език, за да кажат едни и същи неща. Въпреки това те смятат, че машинното обучение може да се използва за превод на индивидуалните мяукания на котките.

Приложението се превърна в огромен успех, като стана вирусно в Япония със 17 милиона изтегляния. Записани са близо 250 милиона уникални мяукания.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини