Last news in Fakti

16 Септември, 2022 19:28 3 323 10

Иновативно приложение превежда езика на котките

  • котка-
  • говор-
  • превод-
  • приложение-
  • домашни любимци

Приложението MeowTalk стана страшно популярно в Япония

Иновативно приложение превежда езика на котките - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Иновативно мобилно приложение може да превежда какво се опитва да каже котката на своя собственик, като използва изкуствен интелект, съобщи „Метро“.

Докато кучетата са по-експресивни и собствениците им могат по-лесно да разберат техните емоции, е трудно да се разчете какво се опитва да комуникира котката, пише trafficnews.bg.

Приложението, което е кръстено MeowTalk, твърди, че ще позволи на потребителите да разкодират своите котки, използвайки смартфон, за да слуша мяукането и да го превежда на фрази като „нахрани ме“ или „влюбен съм“.

Разработчиците казват, че всяка котка има свой собствен речник и свое характерно мяукане за съобщението, което иска да предаде. Две различни мяукания в един и същи контекст могат да имат различно значение. Те казват, че не е задължително котките да имат общ език, за да кажат едни и същи неща. Въпреки това те смятат, че машинното обучение може да се използва за превод на индивидуалните мяукания на котките.

Приложението се превърна в огромен успех, като стана вирусно в Япония със 17 милиона изтегляния. Записани са близо 250 милиона уникални мяукания.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    1 1 Отговор
    Изкуственият интелект:
    - Извинявам се... Сбърках...
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    И без приложение перфектно разбирам Дооктор Роналдо 2-Късметлията от април 21г Професор по Мишите Науки!
  • 3 Томи

    1 1 Отговор
    Мяау-мао-мау.
  • 4 Случаен

    10 0 Отговор
    Ако не разбираш какво ти казва котката ти, защо изобщо имаш котка 🤔🤔🤔
  • 5 Соваж бейби

    6 0 Отговор
    Пълни глупости ,приложения на тарикати да вземат парите на хората.Скоро гледах и кубчета с звуци натиска коте или куче ,и карето говори мамо обичам те ,гладен съм.....глупостиииииии!Ние хората все още не можем да се разбираме ,езикова бариера например китаец или японец започне ми говори ще гледам като пукъл ,с животните си лафим ....Що се отнася до котката възможно е цял ден да е в двора търся я не идва децата я търсят нямаааа ,мъжо когато я повика идва на бегом не говори котешки или с апликация ,знае как да си писка шунка и риба тон не си пада много по крокети ,разбираме се де .

    Коментиран от #6

  • 6 Анджело

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Вий като не знайте котешки ко са обаждати?

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анджело":

    И заешки не знам ,интересно ми е дали животните са мъдри от хората ,на дали ще разберем и кои са по умни човеците или животните ?Езика на дървета ,цветята,рибите ,птиците вероятно много интересни неща биха споделили с нас ама ....
  • 8 Да-бе-да

    3 0 Отговор
    Ако имаш котка, защото обичаш тези животни, не ти е необходимо приложение за да разбереш какво ти казват.
    Ако си някой префърцунен грандоман, нищо от никое приложение няма да можеш да разбереш.

    А бе статия .....талаш
  • 9 Васил

    3 0 Отговор
    3 долара на месец за про-версията. Само тя може да превежда от вас към котката.
  • 10 ...

    2 0 Отговор
    За съжаление напоследък се разбирам по - добре с котките и въобще с животните, отколкото с хората. Освен домашните котки храня и няколко улични - понякога идват при мен, не ядат от храната, просто искат внимание и малко нежност... По - човечни са от нас.