Отидете към основна версия

4 090 1

Прокълнатият град, чието име италианците се страхуват да изрекат

  • италия-
  • проклятие-
  • град-
  • име-
  • без име

Местните наричат мястото "този град"

Снимки: Shutterstock

Ако някога решите да посетите този приказен град в южната част на Италия, трябва да знаете, че не бива да казвате името му, защото италианците вярват, че това носи нещастие или лош късмет. Вместо да казват името му, те казват „chillu paese“, което на местен диалект означава „този град“, пише pochivka.blitz.bg.

Истинското име на населеното място всъщност е Колобраро. Самото име "Colobraro" произлиза от латинската дума "coluber", която означава змия, смятана за въплъщение на злото.

В града, който носи нещастие, те твърдят, че проклятието е старо, колкото основите му, но според легендата то е „спало“ до 20 век, когато е събудено от адвокат и вещица. Като в сценарий на филм адвокатът, който никога не е загубил нито едно дело, веднъж казал в съдебната зала:

"Ако лъжа, нека този полилей да падне върху нас."

Полилеят паднал и това донесло на града лоша репутация. По това време започнали да се разпространяват слухове, че местните практикуват черна магия, ръководена от Ла Катре, възрастна жена, смятана за магьосница.

Антрополозите, които решили да разкрият тайните на на града, не се справили добре със задачата. Скоро след пристигането си те попаднали в злополука, случили им се всякакви неприятности, а накрая се разболели лошо, а жителите на „онзи град“ за пореден път стигнали до заключението, че всичко се дължи на проклятието, което не бива да бъде предизвиквано.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.

Свързани новини