Last news in Fakti

19 Септември, 2022 15:31 4 077 1

Прокълнатият град, чието име италианците се страхуват да изрекат

  • италия-
  • проклятие-
  • град-
  • име-
  • без име

Местните наричат мястото "този град"

Прокълнатият град, чието име италианците се страхуват да изрекат - 1
Снимки: Shutterstock

Ако някога решите да посетите този приказен град в южната част на Италия, трябва да знаете, че не бива да казвате името му, защото италианците вярват, че това носи нещастие или лош късмет. Вместо да казват името му, те казват „chillu paese“, което на местен диалект означава „този град“, пише pochivka.blitz.bg.

Истинското име на населеното място всъщност е Колобраро. Самото име "Colobraro" произлиза от латинската дума "coluber", която означава змия, смятана за въплъщение на злото.

Прокълнатият град, чието име италианците се страхуват да изрекат

В града, който носи нещастие, те твърдят, че проклятието е старо, колкото основите му, но според легендата то е „спало“ до 20 век, когато е събудено от адвокат и вещица. Като в сценарий на филм адвокатът, който никога не е загубил нито едно дело, веднъж казал в съдебната зала:

"Ако лъжа, нека този полилей да падне върху нас."

Полилеят паднал и това донесло на града лоша репутация. По това време започнали да се разпространяват слухове, че местните практикуват черна магия, ръководена от Ла Катре, възрастна жена, смятана за магьосница.

Антрополозите, които решили да разкрият тайните на на града, не се справили добре със задачата. Скоро след пристигането си те попаднали в злополука, случили им се всякакви неприятности, а накрая се разболели лошо, а жителите на „онзи град“ за пореден път стигнали до заключението, че всичко се дължи на проклятието, което не бива да бъде предизвиквано.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    5 1 Отговор
    Причината да бъде наречено „онова село“ или „нещастното село“ е, че един адвокат, спечелил много дела, водил дело в този град и той казва, че ако не е прав, полилеят, който е бил в съда ще падне. Точно в този момент полилеят пада и се чупи. Градът става известен с това, че се свързва с нещастието. Истории за магия,и вълшебство по улиците и площадите.Други твърдения включват мистериозни свлачища и вродени дефекти. Казано е, че полицията няма да издава глоби за превишена скорост на всеки, който се опитва бързо да избяга от града.
    Но репутацията има един полезен страничен ефект - туризмът.Жителите организират ежегодно улично шоу и фестивал „Мечта за една нощ… в това село“.Туристите трябва да носят амулети, за да предотвратят всички останали духове, които все още се разхождат по тесните улици.