Необходими продукти:
2 ч.ч. ориз
6 ч.ч. вода
1 червена чушка
2 с.л. олио
1 глава лук
3 бр. пилешки бутчета
хималайска сол - на вкус
6 ч.ч пилешки бульон
черен пипер - по желание
Начин на приготвяне:
Почиствате пилешките бутчета добре и ги разполовявате на две, като горното бутче се отделя от долното. Пускате мултикукъра, изсипвате олиото и поставяте пилешкото. Оставяте да се запържи за 10 минути на програма Fry и изваждате месото. Добавяте в кукъра измития ориз и наситнената чушка. Прибавяте солта, черния пипер и пържите на същата програма за още 10 минути. Заливате с бульона и премахвате.
Вземате тавичка, в която изсипвате сместа с ориза и пипера. Отгоре нареждате пилешко месо и поставяте във фурната. Печете ориза на фурна до готовност, пише flagman.bg.