Last news in Fakti

20 Септември, 2022 10:05 2 253 4

Рецепта на деня: Пиле с ориз и червени чушки, приготвено с мултикукър

  • пиле-
  • ориз-
  • чушка-
  • мултикукър-
  • какво да сготвя

Лесно за приготвяне, вкусно за похапване

Рецепта на деня: Пиле с ориз и червени чушки, приготвено с мултикукър - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 ч.ч. ориз

6 ч.ч. вода

1 червена чушка

2 с.л. олио

1 глава лук

3 бр. пилешки бутчета

хималайска сол - на вкус

6 ч.ч пилешки бульон

черен пипер - по желание

Начин на приготвяне:

Почиствате пилешките бутчета добре и ги разполовявате на две, като горното бутче се отделя от долното. Пускате мултикукъра, изсипвате олиото и поставяте пилешкото. Оставяте да се запържи за 10 минути на програма Fry и изваждате месото. Добавяте в кукъра измития ориз и наситнената чушка. Прибавяте солта, черния пипер и пържите на същата програма за още 10 минути. Заливате с бульона и премахвате.

Вземате тавичка, в която изсипвате сместа с ориза и пипера. Отгоре нареждате пилешко месо и поставяте във фурната. Печете ориза на фурна до готовност, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компетентен

    5 2 Отговор
    В мултикукър ли се приготвя или в мултикукър и фурна?! Променете си заглавието ... Ако на това количество ориз сложиш и 6 чаши вода и 6 чаши бульон, ще стане пилешка супа с ориз ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не че нещо... АМА...

    2 1 Отговор
    За чий ми е мулти куки, ако не ме улеснява?!? Слагам всички продукти, натискам три бутона и след време отварям и ям....Стават страхотни яхнии,супи и гювечи...
  • 4 позакъснял си

    0 0 Отговор
    Берат се млади и крехки листа през лятото. Откъде? Ами ... има много стари и изоставени лозя на много места в страната. Потърси си!