Отидете към основна версия

1 426 9

Рецепта на деня: Хумус с тиква

  • хумус-
  • тиква-
  • нахут-
  • какво да сготвя

Есента пристига с този вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 консерви нахут (по 400 г) 1 кг тиква (кестенка) 100 мл студено пресован зехтин 1 глава чесън 1 лимон 3 с.л. сусамов тахан 1/3 ч.л. кимион на зърна 1/3 ч.л. пушен червен пипер сол и черен пипер на вкус гръцки плосък хляб за сервиране сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.

Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.

Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.

Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.

Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини