Необходими продукти:
- 2 консерви нахут (по 400 г)
- 1 кг тиква (кестенка)
- 100 мл студено пресован зехтин
- 1 глава чесън
- 1 лимон
- 3 с.л. сусамов тахан
- 1/3 ч.л. кимион на зърна
- 1/3 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- гръцки плосък хляб за сервиране
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.
Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.
Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.
Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.
Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
11:24 22.09.2022
4 инж технолог по хранене
11:54 22.09.2022
5 Минувач
11:59 22.09.2022
6 Цепкало
12:08 22.09.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Михал от панаюиште
14:29 22.09.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.