Отидете към основна версия

3 383 3

Рецепта на деня: Канелени филийки с масло и захар

  • филийки-
  • канела-
  • масло-
  • дженифър гарнър-
  • закуска-
  • какво да сготвя

По рецепта на Дженифър Гарнър

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 филийки хляб 5 супени лъжици обикновена или кафява захар 3 ч. л. канела на прах масло за намазване и за тигана

Начин на приготвяне:

В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват, поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.

Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Свързани новини