Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 10:05 3 293 3

Рецепта на деня: Канелени филийки с масло и захар

  • филийки-
  • канела-
  • масло-
  • дженифър гарнър-
  • закуска-
  • какво да сготвя

По рецепта на Дженифър Гарнър

Рецепта на деня: Канелени филийки с масло и захар - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб
  • 5 супени лъжици обикновена или кафява захар
  • 3 ч. л. канела на прах
  • масло за намазване и за тигана

Начин на приготвяне:

В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват, поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.

Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хихи

    7 0 Отговор
    Едно време им викахме пържени филии 😃

    Коментиран от #3

  • 3 УСА боклук

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хихи":

    Аз съм си правил такива и си заслужават. Пържа ги докато покафенеят. Нищо общо с пържени филии