Необходими продукти:
- 4 филийки хляб
- 5 супени лъжици обикновена или кафява захар
- 3 ч. л. канела на прах
- масло за намазване и за тигана
Начин на приготвяне:
В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват, поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.
Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Хихи
Коментиран от #3
10:32 02.10.2022
3 УСА боклук
До коментар #2 от "Хихи":
Аз съм си правил такива и си заслужават. Пържа ги докато покафенеят. Нищо общо с пържени филии14:42 16.02.2023