Необходими продукти:
500 гр. пилешки гърди (4 филета) 4 тънки резена бекон или пушени гърди 120 гр. крема сирене 120 гр. сирене чедър 1 суп. л. зехтин 1 суп. л. краве масло 1 ч. л. чесън на прах 1/2 ч. л. смлян сладък червен пипер 1/2 ч. л. сушен копър магданоз и зелен лук за сервиране сол и прясно смлян черен пиперНачин на приготвяне:
Първо загряваме фурната на 200 и намасляваме съд за печене.
След това разрязваме филето, разтваряме го и го покриваме със стреч фолио, като го начукаме леко, за да стане равномерно. Слагаме му сол, черен пипер, малко чесън на прах и червен пипер.
Сега нарязваме на ситно бекона, загряваме тигана на среден огън и го запържваме до коричка, като после го слагаме на кухненска хартия в чинийка, като внимаваме да оставим мазнината в тигана. Слагаме зехтина и маслото в тигана и слагаме пилешкото да се запържи до златисто за по 2-3 минути от двете страни, а после го слагаме в тавичката.
Смесваме сиренето с другата част от чесъна на прах и сухия копър и на всяко филе слагаме по 2 супени лъжици от тази смес, като разнесем хубаво. Печем 15 минути до готовност, а после вадим и поръсваме с бекона, нарязания на ситно магданоз и зеления лук, пише Actualno.com.