1 680 5

Рецепта на деня: Пилешко филе с бекон и сирена

  • пилешко филе-
  • бекон-
  • сирена-
  • какво да сготвя

Ще ви стане любимо

Рецепта на деня: Пилешко филе с бекон и сирена - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 гр. пилешки гърди (4 филета)
  • 4 тънки резена бекон или пушени гърди
  • 120 гр. крема сирене
  • 120 гр. сирене чедър
  • 1 суп. л. зехтин
  • 1 суп. л. краве масло
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1/2 ч. л. смлян сладък червен пипер
  • 1/2 ч. л. сушен копър
  • магданоз и зелен лук за сервиране
  • сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Първо загряваме фурната на 200 и намасляваме съд за печене.

След това разрязваме филето, разтваряме го и го покриваме със стреч фолио, като го начукаме леко, за да стане равномерно. Слагаме му сол, черен пипер, малко чесън на прах и червен пипер.

Сега нарязваме на ситно бекона, загряваме тигана на среден огън и го запържваме до коричка, като после го слагаме на кухненска хартия в чинийка, като внимаваме да оставим мазнината в тигана. Слагаме зехтина и маслото в тигана и слагаме пилешкото да се запържи до златисто за по 2-3 минути от двете страни, а после го слагаме в тавичката.

Смесваме сиренето с другата част от чесъна на прах и сухия копър и на всяко филе слагаме по 2 супени лъжици от тази смес, като разнесем хубаво. Печем 15 минути до готовност, а после вадим и поръсваме с бекона, нарязания на ситно магданоз и зеления лук, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    2 0 Отговор
    Това е много добро ! Съветвам да замените филето с пържоли от бутчета , защото става по сочно ! И добавете синьо сирене !
  • 2 Поздрав от Корнела и БОКо

    3 1 Отговор
    Не е зле да добавите към рецептата и актуалните цени на продуктите, ел-енергията, консумативите и времето за приготвяне! За да може всяка пенсионерка да си направи сметка колко "любими" ястия (порции) ще може да приготви с пенсията си! И за колко дни ще могат да й стигнат парите за такива специалитети?! През другото време само ще чете рецептата, ако не са й спрели тока и не са й прекъснали интернет връзката от монополистите! Пък и ЧСИ-тата не й конфискуват порциите преди да ги е изяла!
  • 3 инж технолог по хранене

    1 0 Отговор
    Това ястие е хубаво,ще го папкам с удоволствие!
  • 4 Ех любе, любе, младо

    1 0 Отговор
    За ядеш ли от,, чистите ми ръце,, тази,, вкусотия,, да те гледам и да ти се радвам от дърта простотия....другото е ясно като,, тъмна нощ,,....!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.