Необходими продукти:
- 500 гр. пилешки гърди (4 филета)
- 4 тънки резена бекон или пушени гърди
- 120 гр. крема сирене
- 120 гр. сирене чедър
- 1 суп. л. зехтин
- 1 суп. л. краве масло
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1/2 ч. л. смлян сладък червен пипер
- 1/2 ч. л. сушен копър
- магданоз и зелен лук за сервиране
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Първо загряваме фурната на 200 и намасляваме съд за печене.
След това разрязваме филето, разтваряме го и го покриваме със стреч фолио, като го начукаме леко, за да стане равномерно. Слагаме му сол, черен пипер, малко чесън на прах и червен пипер.
Сега нарязваме на ситно бекона, загряваме тигана на среден огън и го запържваме до коричка, като после го слагаме на кухненска хартия в чинийка, като внимаваме да оставим мазнината в тигана. Слагаме зехтина и маслото в тигана и слагаме пилешкото да се запържи до златисто за по 2-3 минути от двете страни, а после го слагаме в тавичката.
Смесваме сиренето с другата част от чесъна на прах и сухия копър и на всяко филе слагаме по 2 супени лъжици от тази смес, като разнесем хубаво. Печем 15 минути до готовност, а после вадим и поръсваме с бекона, нарязания на ситно магданоз и зеления лук, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:20 04.10.2022
2 Поздрав от Корнела и БОКо
10:57 04.10.2022
3 инж технолог по хранене
11:44 04.10.2022
4 Ех любе, любе, младо
13:13 04.10.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.