Отидете към основна версия

2 815 2

Рецепта на деня: Троянска наденица в гювеч

  • наденица-
  • картофи-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Много лесен начин за приготвяне

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

наденица - 4 бр. Троянска, сурова картофи - 500 г олио - 3 с.л. сол чубрица

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги обелете. Нарежете ги на филийки, но ако желаете, може и на кубчета. Сложете картофите на дъното на глинен гювеч. Овкусете със сол и чубрица.

Налейте 1 к.ч. хладка вода и поръсете с олио. Сложете наденичките върху картофите и запечете ястието във фурна на 200 градуса.

Фурната трябва да е студена, когато поставите гювеча. Печете около час.

Преди готовност на ястието, отворете капака, за да се запекат добре и наденичките. Може да ги обърнете, за да се изпекат равномерно, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.

Свързани новини