Необходими продукти:
- наденица - 4 бр. Троянска, сурова
- картофи - 500 г
- олио - 3 с.л.
- сол
- чубрица
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги обелете. Нарежете ги на филийки, но ако желаете, може и на кубчета. Сложете картофите на дъното на глинен гювеч. Овкусете със сол и чубрица.
Налейте 1 к.ч. хладка вода и поръсете с олио. Сложете наденичките върху картофите и запечете ястието във фурна на 200 градуса.
Фурната трябва да е студена, когато поставите гювеча. Печете около час.
Преди готовност на ястието, отворете капака, за да се запекат добре и наденичките. Може да ги обърнете, за да се изпекат равномерно, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Троянка
Коментиран от #2
12:20 05.10.2022
2 един от стадото
До коментар #1 от "Троянка":
а троянска сливова има ли. Нямааа.. А смядовска луканка, горноорявска скара, осмарски пелин, поморийска и бургаска мускатова, и и..нямаа. Триковете им нямат край. Чета на бутилката Силистренска кайсиева. Праена нам си къде- пример. Спекулират с истинския стандарт дето беше, сега. Пак пример- осмарски пелин, да ама не става. Трябва ба пише- пелин от Осмар. Ама дпе нямат. Пък от Троян си купих сливова пет литра прекрасна, ама от един възрастен човек/мразя думата дядо/..18:36 05.10.2022