Необходими продукти:
лук - 1 глава олио - 100 мл домати - 4 бр. чушки - 2 бр. салам - 200 г яйца - 4 бр. захар - 1 ч.л. сол - на вкус черен пипер - на вкусНачин на приготвяне:
В тиган загрейте олиото, нарежете салама на ивици и го запържете в него. Премахнете салама и прибавете лука и чушките, нарязани на ивици, поръсете с щипка сол и запържете до лека промяна на цвета им.
Смелете почистените домати в блендер и ги добавете при ястието, варите за около 10 минути, към края на варенето посолете и поръсете със захарта, разбъркайте. Прибавете запържения салам, чукнете яйцата в ястието и варите до желаната готовност на яйцата (рохки или твърди).
Свалете ястието и поръсете с черен пипер на вкус, пише Actualno.com.