Необходими продукти:
зелени чушки - 5 бр. люти чушки - 4 бр. патладжани - 1 бр. малък чесън - 1 - 2 скилидки слънчогледово олио - 2 с.л. или зехтин ябълков оцет - 1 с.л. магданоз - няколко стръкчета солНачин на приготвяне:
Зелените чушки, патладжана и лютите чушки за разядката се изпичат на скарата или котлона и се прибират в плик или съд с капак, докато изстинат. Може да увеличите количеството на лютите чушлета, ако обичате по-лютичко.
Щом поизстинат, се обелват, отстраняват се дръжките и семките на чушките и зеленчуците се нарязват на ситно.
Добавят се скълцаните на ситно скилидки чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олио или зехтин, оцет и сол на вкус. Разядката с патладжан се разбърква хубаво и се прибира за час-два в хладилник, да се охлади и овкуси, пише Actualno.com.