Необходими продукти:
- зелени чушки - 5 бр.
- люти чушки - 4 бр.
- патладжани - 1 бр.
- малък чесън - 1 - 2 скилидки
- слънчогледово олио - 2 с.л. или зехтин
- ябълков оцет - 1 с.л.
- магданоз - няколко стръкчета
- сол
Начин на приготвяне:
Зелените чушки, патладжана и лютите чушки за разядката се изпичат на скарата или котлона и се прибират в плик или съд с капак, докато изстинат. Може да увеличите количеството на лютите чушлета, ако обичате по-лютичко.
Щом поизстинат, се обелват, отстраняват се дръжките и семките на чушките и зеленчуците се нарязват на ситно.
Добавят се скълцаните на ситно скилидки чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олио или зехтин, оцет и сол на вкус. Разядката с патладжан се разбърква хубаво и се прибира за час-два в хладилник, да се охлади и овкуси, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 КОй
10:25 09.10.2022
2 Русофоб Антисемит
10:34 09.10.2022