Отидете към основна версия

1 787 8

Астронавти от МКС се завърнаха на Земята с капсулата на SpaceX (ВИДЕО)

  • спейс екс-
  • мкс-
  • астронавти-
  • завръщане-
  • космическа мисия

Четирима астронавти успешно се завърнаха на Земята край Флорида

Снимки: БГНЕС/ EPA

Четвъртият по дължина на престоя на Международната космическа станция (МКС) екип от астронавти астронавт, се завърна безопасно на Земята, като се приводни в Атлантическия океан край Флорида след близо шест месеца изследвания в орбита, предаде Асошиейтед прес.

Капсулата на "Спейс Екс" , наречена "Фрийдъм", носеща трима американски астронавти на НАСА и италиански член на екипажа от Европейската космическа агенция, падна с парашут в морето в края на петчасовия автономен полет от МКС към дома пояснява БТА.

Спускането беше предавано на живо съвместно от НАСА и "Спейс Екс".

По време на 170-те си дни на борда на космическата станция екипажът обиколи Земята 2720 пъти - приблизително веднъж на всеки 90 минути - за да навърти около 116 млн. км в космоса, твърди НАСА.

Екипът, който се завърна, е наименуван "Екип-4", четвъртата пълноценна група астронавти с дълъг престой, изведена до МКС от "Спейс Екс".

МКС е непрекъснато обитавана от 2000 г. насам, и работата на нея се стикова от ръководеното от САЩ и Русия партньорство, което включва Канада, Япония и 11 европейски държави.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини