Отидете към основна версия

5 727 2

Рецепта на деня: Домашен салам с пилешко и бекон

  • домашен-
  • салам-
  • месо-
  • без консерванти-
  • какво да сготвя

Важно е да знаете, че саламът не съдържа консерванти, поради което трайността му е до няколко дни

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г пилешко месо; 100 г бекон; 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса; 1 ч.л. сол; ½ ч.л смлян черен пипер; магданоз 1 ч.л.; смлян кориандър ½ ч.л.; смлян див копър; щипка смлян кимион; алуминиево фолио.

Начин на приготвяне:

1. Смелете месото и бекона в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.

2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.

3. Прибавете подправките.

4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.

5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.

6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.

7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.

8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.

Свързани новини