Необходими продукти:
500 г пилешко месо; 100 г бекон; 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса; 1 ч.л. сол; ½ ч.л смлян черен пипер; магданоз 1 ч.л.; смлян кориандър ½ ч.л.; смлян див копър; щипка смлян кимион; алуминиево фолио.Начин на приготвяне:
1. Смелете месото и бекона в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.
2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.
3. Прибавете подправките.
4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.
5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.
6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.
7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.
8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.