16 Юни, 2025 10:05 5 206 2

Рецепта на деня: Домашен салам с пилешко и бекон

  • домашен-
  • салам-
  • месо-
  • без консерванти-
  • какво да сготвя

Важно е да знаете, че саламът не съдържа консерванти, поради което трайността му е до няколко дни

Рецепта на деня: Домашен салам с пилешко и бекон - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо;
  • 100 г бекон;
  • 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса;
  • 1 ч.л. сол;
  • ½ ч.л смлян черен пипер;
  • магданоз 1 ч.л.;
  • смлян кориандър ½ ч.л.;
  • смлян див копър;
  • щипка смлян кимион;
  • алуминиево фолио.

Начин на приготвяне:

1. Смелете месото и бекона в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.

2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.

3. Прибавете подправките.

4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.

5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.

6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.

7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.

8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Подобни новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    благодаря
  • 2 Ухаааа

    0 1 Отговор
    Венке, ти вече и салами ли взе да правиш? Гледай да е по двърд, по депел и по дълъг, че като те знаем за какво го ползваш...