Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо;
- 100 г бекон;
- 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса;
- 1 ч.л. сол;
- ½ ч.л смлян черен пипер;
- магданоз 1 ч.л.;
- смлян кориандър ½ ч.л.;
- смлян див копър;
- щипка смлян кимион;
- алуминиево фолио.
Начин на приготвяне:
1. Смелете месото и бекона в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.
2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.
3. Прибавете подправките.
4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.
5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.
6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.
7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.
8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:10 16.06.2025
2 Ухаааа
14:27 16.06.2025