Отидете към основна версия

5 192 8

Рецепта на деня: Мераклийски печен джолан

  • джолан-
  • свинско месо-
  • какво да сготвя

Идеално ястие за студените дни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински джолан - 1 бр. голям мед - 3 с.л. бира - 300 мл тъмна сол черен пипер мащерка кимион бахар чесън - 1 скилидка лют пипер - 1/2 ч.л. зехтин - 30 мл бульон - 150 мл

Начин на приготвяне:

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправките, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини