Необходими продукти:
- свински джолан - 1 бр. голям
- мед - 3 с.л.
- бира - 300 мл тъмна
- сол
- черен пипер
- мащерка
- кимион
- бахар
- чесън - 1 скилидка
- лют пипер - 1/2 ч.л.
- зехтин - 30 мл
- бульон - 150 мл
Начин на приготвяне:
Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправките, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.
Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.
Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:21 29.11.2022
2 Реалист 6548
Коментиран от #3, #4
10:22 29.11.2022
3 Добре
До коментар #2 от "Реалист 6548":
Само ако имаш домашно пиле. Иначе от 30 гр. станало на 2 кг. за 38 дни/ жълтото за 50/ смятай какво ядеш. И промишленото свинско не е много стока, особено ако е внос от Белгия, Испания, Франция, замразено с години и изпрано за свеж вид като прясно. Така че...изборът е твой с какво да се отровиш. Ако имаш домашно, яж си с кеф. А рецептата ми харесва и не трудна за изпълнение.10:35 29.11.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Реалист 6548
До коментар #4 от "Ами щом свинско над 50годишно":
Аз съм от село и си гледам кокошки с царевица и жито ги храня не ползвам смески пък и докторите препоръчват пилешкоКоментиран от #7
10:42 29.11.2022
6 Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки
10:51 29.11.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Реалист 6548
До коментар #7 от "Не зная от къде си":
Значи всичко що се храни с смески не е чисто, бойлери ги хранят с смески за тегло, кокошки ги хранят с с смески за повече яйца, аз ги храня само с естествена храна жито и царевица за да не са тлъсти издуени и яйцата са малко но жълтъка не може го измеш, като другите с течаща вода трябва с гъба и веро, на всеки на който съм дал казва, че има огромна разлика от другите уж домашно отглеждани кокошки12:17 29.11.2022